Tuesday, 6 August 2013

Four Things l Love

         Family. Friends. Fans. Foods. Those 4F's are the four things I love the most. Well, let me talk about my family first. I have a superhero dad. I call him my Superman. My dad's name is Ab. Razak Bin Hj. Ibnihajar. He is now 56 years old. Old? Yes, but he is still quite handsome and strong enough to raise our happy family. He was the one who taught me about musics. He was once a musician during his old days. He had a band named 'The Cheekrocks'. He was the guitarist in his band. When I was only 6 years old, he had taught me how to play the guitar. He even taught me how to sing. He is the reason why I am a famous pop-star singer today. I really appreciate him so much. I love you and thanks Pa.

          Next, I have my mom. My mom's name is Mastura Binti Salleh. One word for her, perfect. My mom is so talented. Let's start from her primary school. She was the top student of all years. She was a prefect. She had received the 'Best Student' award. Well, that was only primary school. What about her secondary school? Better. She was like the hot chick that any guy would like to go out with for a date. She was a bright student. All the teachers always praised her for every single thing she did for the school. She was also active in co-curiculum and sports. Like I said, she was a perfection. She continued her studies at Cambridge University, United Kingdom. And that's where she met my dad. After they both finished their studies, their both get married. Nowadays my mom works as my costume designer. Her designs are amazing. I'm grateful to have her as my mom. I love you Ma.

          Siblings? Well I think I have the most awesome siblings ever! My elder sister is Syazwani Atiqah Binti Ab. Razak. She is the second vocalist in our band. She likes to sing since she was just a cute little girl. She was the one who used to take me to karaoke when we were both young for our training session. She is the only caring and beloved sister I have. I love her so much. Brothers? Fortunately, I have two brothers. An elder brother and a younger brother. My elder brother is Mohamad Syazwi Akram Bin Ab. Razak. Yes, he is the guitarist in our band. While my younger brother, Mohamad Arman Hakim Bin Ab. Razak is the drummer in our band. I love both of them so much too. For me, it is just so great to have your own siblings as your music band members. I am blessed.

          Enough with the family. Now let's talk about my friends. First of all I would like to tell about my so-called-sisters friends. When I was in primary school, which was SK Convent Father Barre, I had a group named GILAPopular. I was the leader of that group. Our group consisted eight members. They were Noor Nadia Bt. Noordin, Nooreen Nasuha Bt. Md. Nahar, Iffah Bt. Ismail, Hani Hanissa Bt. Hanif, Puteri Arfah Atillia Bt. Mohd Fauzi, Rachel Jean George, Nicole Ann Mathews and myself. We were all so close to each other. We acted as if we were real sisters. When we all started to attend secondary school, we went to different schools. It was sad but the best part is, we still contact each other until today. Other than the members of GILAPopular. I have Noor Syahiera Bt. Hj. Nazri and Fatin Natasha Bt. Rizal. Both of them are younger than me. Actually both of them are like my younger sisters. They both understand me really well. I really love my friends. I love my friends in MJSC of Pendang, my primary school friends, Sungai Petani's friends, and social networking friends such as in Facebook and Twitter. Well, I just really love my friends so much.

          Well, every pop-star has their own fans right? And so do I. My fans are called 'Harmonians' due to our band name is 'HARMAN'. Our band name is 'HARMAN' because it is the mix of our first letter in my family members name. Hakim-Akram-Razak-Mastura-Atiqah-Nisa, so it was then formed as 'HARMAN'. We also like to phrase our band as The Harmonious HARMAN. So that is why my fans are called the 'Harmonians'. I love my fans so much. Without them, I might not be a famous pop-star singer by now. I just want to say thankyou to all my fans for believing in me and kept on supporting myself and my band 'HARMAN'. Thankyou Harmonians! I love you!

          Lastly, the most wanted 'F' is of course, FOODS! Oh my god, I just love to eat all kinds of foods. Whenever I travel all around the world for a tour, the first thing I would ask for is, foods. Just give me anything! I guarantee you that I could finish it. Not just any kind of foods, but all kinds of foods. I am so obsessed with food until my dad calls me the 'Food Monster'. Foods are just amazing. There are many varieties of foods. When there are many varieties of foods, there are many tastes of foods. Yummy! And the best part is, even if I eat a lot of foods, I still maintain my size and body weight. It is just so great and cool for me.

          So there you have it, four things I love the most are of course my 4'F's. "Family, Friends, Fans and Foods". I am grateful to God for blessing my life with everything especially for my fantastic 4'F's. Oh yeah, before I could forget anything. Let me introduce myself, well yeah I am the famous pop-star singer, Nisa Batrisyia Binti Ab. Razak.

*Thanks for reading, well actually this is my essay that I wrote during my Pre-Trial MARA SPM 2013 English paper. The question I chose was : Four things you love the most . Alhamdulillah, I got 45 out of 50 marks for this essay. Again, thanks for reading :)*



Saturday, 8 June 2013

Goodbye for now :')

So hey y'alls well today saya dah kena balik maktab dahhh , hmmm so sad :( Balik kali ini tak jumpa Abang , Mama & Papa sebab diorang tak ada dekat rumah , hmmm . Sedih lah sebab lepas ini balik awal Ramadhan , Hari Raya Aidilfitri and lepas habis SPM nanti , yeah lambat lagi :( Yang belum habis ganti puasa tuhhh , cepat-cepat lahhh yaaa , hehehe . Hmmm sedih aaaaa :( Tetapi demi SPM kan , so saya terpaksa lahhh okay :) Anda semua doakan lahhh saya okay :* Hihi so yeah nanti mesti saya akan rindu semua kawan kawan saya like Fatin Natasha , Noor Syahiera , Anibatrisyia , Intan Syafinaaz , Hani Hanissa , Iman Ismail , Hanis Nabilah , Nurin Sofea , Putri Nur Diyana , Ainaa Raihanah and lots more :) Mostly bebudak Sungai Petani lahhh okayyy , hihi *yang tidak disebut nama jangan lahhh sedih okayyy, hihi* So okay see ya soon okayyy :D !

1) Hye saya Supersenior MRSM Pendang :D
2) What ?!
3) Kena balik maktab dah :O ?!
4) K sedih bye takecare 

Friday, 7 June 2013

Le hangout of le month :')

Assalamualaikum :D ! So yeah semalam , 7th June 2013 , saya pergi hangout dengan kawan kawan dekat Village Mall yawww ! Tengok movie Now You See Me , wehhh sumpah awesomeee ! Pergi tengok nowww :D ! Hahaha so okay bangun awal , kononnya nak book tickets aaa kannn . So awal awal tuh cuak nak call , hahaha bodoh en :p . Takut bagai , Hanis Nabilah knows it all , hoho :3 . Lastly call ! But Village Mall tak answer -.- ngek tui ! So fed up , Hani Hanissa kata pergi sana beli lahhh , so okay . Then bersiap-siap bagai , hihi . Tetiba Azwani Mohd call , cakap dia dah sampai Village Mall , and I was like , shitz I'm not even done yet , hahaha . So suruh dia book tickets , weeeee ! So yeah dia book :D ! Settle ! By 12.30pm like that baru me , Kaklong & Hakim baru keluar rumah , hehe . Guna jalan baruuu ! Wuuu dekat kottt jalan tuhhh , hehehe . Sampai Village Mall jumpa Hani Hanissa and Hani Hameera , gosh lamanya tak jumpaaaaa :D ! So yeah terus pergi ambil tickets , hahaha lama kottt sampai line panjang disebabkan kitaorang , wehuhu :3 . Dah settle tickets turun bawah jumpa Azwani Mohd , lagi lama tak jumpaaa yang ini :D ! Salam salam peluk peluk bagai . Hihi then Kaklong ajak lunch dekat Old Town White Coffee , jyeahhh :D . Dekat sana kan kitaorang bising gilooo , Ya Allah macam kedai tuhhh kitaorang punya dapur dekat rumah sendiri ohhh , wakaka XD ! Hani Hanissa boleh bajet jadi waiter kedai tuhhh -.- hahaha okay lawak . Then akhirnya Noor Syahiera , Lidi saya tuhhh sampai dengan Mahierah and Fahada . Okay diorang masuk kedai kan , duduk hujung sana , hahaha lawak buat tak kenal -.- So yeah then suruh Hani Hameera panggil diorang duduk makan meja sebelah . So diorang pun datang meja sebelah . Tengah makan kannn tetiba Lidi jerit , "Kak Nisaaaaaaaa kak Nisaaaaaaa" and I was like apa nihhh kak Nisa nihhh -.- hahaha so jawab "Yaaaa kenapa dikkk? Hahaha" Lidi kata "Kak Nisa wayang pukul berapa? Dah beli tickets kah?" Kak Nisa lagi , hahaha pelik yawww ! Selalu panggil Nisa or Keding sahaja , haih . "Ohhh beli dah tapi tak beli untuk Ierah lagi, taktahu punnn dia nak datang, hehehe, takpa later kita beli yawww!" So makan balik , tetiba Hani Hanissa ajak pergi toilet , so teman lahhh . Waktu lalu nak pergi toilet Lidi cakap "Nisaaaaaa" and saya pun macam "Yaaaa" sambil waving dekat dia , hahaha okay saya belagak sikit dekat dia bukan sebab apa , sebab dia comel sangat , wakaka XD ! Hahaha so then dekat toilet kannn , kitaorang bajet nak buat keek kononnya terperangkap dalam toilet okay bodoh , lupakannn :p .  And then dah habis makan , meja Lidi baru nak makan , so me and Hakim buat jahat . Kitaorang buat jet kertas , then serang meja Lidi ! Hahaha >:D . Mula-mula tak berjaya :( In the end main tipu so berjaya , yeahhh :D ! 
Hero kita semalam , hahaha :D
Azwani Mohd :D
Weeee :D
Around 2.15pm kitaorang gerak ke Village Mall , buat keek tengah jalan bagai , hahaha dekat Village Mall , Azwani kena balik dah , dia ada tuition -.- so yeah bye Azwani :') Jumpa lagi ! Then kitaorang terus naik atas , sebab movie nak start dah , and atas escalator , me and Hakim buat Gentleman tapi tanpa music lahhh , hahaha bodoh :p . Dah sampai atas kena tunggu Lidi , Meera , Ierah & Fahada pula , haiyaaa . Pukul 2.35pm baru masuk wayang , hahaha masuk wayang tuh lawak , gelap sangat sampai keluar balik then tertolak-tolak , ngek . Lastly abang wayang tuhhh datang tolong , wakaka . Hahaha , dalam wayang , Ya Allah kitaorang buat macam dekat rumah sendiri yawww ! Hahaha Lidi jerit "Daniellll !" , buat suara jantan , menguap kuat kuat , buat buat terkejut bagai -.- hahaha apalahhh Lidi nihhh , hahaha . Annoying wehhh ! Hahaha . And tengah tengok wayang , tetiba ada orang masuk then dia kata "Hyeee Nisa :D" and I was like siapa ... Eh Nurin Sofea :D ! Hahaha okayyy . Habis wayang , time nak keluar tuhhh saya nak tampar muka Nurin Sofea but tertampar gigi dia , wakaka , saya terus lari . Then Hani Hanissa and Hani Hameera kena balik dahhh , aiyooo , so hantar mereka pergi Secret Recipe , snap snap photos bagai . 
Nisa Batrisyia & Hani Hanissa , kami #TeamIcha ;)
Wulala :D
Bebai dekat Mama Hani sebab bawa Hani balik awal :p
Awek-awek Psy :3
Okay bye The Hani's :'( Then Lidi , Ierah & Fahada naik atas nak karaoke but sebelum pergi dia panggil "Nisaaa" so saya usha lahhh then dia sempat perli buat jalan kengkang -.- kuajaqqqq , hahaha . So peluk Hani lasttt , byeeee :( Hahaha so then kitaorang naik atas kononnya Lidi nak karaoke aaa en , sekali hampeh tak pun -.- hahaha bongok . So turun pergi Secret Recipe balik . Makan makan dekat Secret Recipe , but then Ierah and Fahada kena balik dah , so byeee girls :p . Tetiba Nurin Sofea datang , yay :D ! Tapi dia sembang dengan Kaklong pasal After Earth , hahaha . So saya gossip dengan Lidi , macam-macam :D ! Hihi , habis makan kitaorang pergi Tecso beli barang kejap , angkut sekali dengan Lidi , hahaha dah macam adik lah pula , wakaka XD . Sana gossip pasal famiily , wuuu besttt , hahaha . Dah habis beli tuhhh hantar Lidi balik rumah , so yeahhh byebye Lidi , see yaaa soon :') Haaa that's all , bye !
Keding and Lidi yawww :D

Kenduwiii :D

Hello y'alls , so just nak story pasal kenduri Abang Fadhil , my Arsenal partner tuhhh , hihi . So yeah on the 2nd June of 2013 , ada kenduri dia , dia buat dekat rumah dia sahaja :) 
Us , yep tinggal kami jaaa dekat rumah :)
Jom pergi kenduri ;)
Dekat Taman Robina , Butterworth , Penang :D . Oh siapa dia eh ? Dia cousin saya ;) So yeah pergi rumah dia agak lewat , hehehe nasib family so makanan tetap ada untuk kami :3 , hewhew ! So yeah sampai tuh semua macam tak dapat recognised us , hahaha lastly dapat juga recognised us :p . So yeah makan makan then lepak yawww dengan cousins semua , hahaha bajet kahwin pun ada , alolo :3 .
Qisya Dania :D
Meet Qayyum , my handsome cousin :D
Me with Izzul not Izzue Islam :3
So best juga lahhh , hehehe . In the end balik rumah waktu malam , wulalala :D . So itu sahaja , Selamat Pengantin Baru Abang Fadhil and Kak Fatimah :* Byeee !
Selamat Pengantin Baru :D

Juneeee wuwuwu :(

So hey readers :) Well starting June dahhh sedih :( Why ? Kan Abang pergi UTHM today , hmmm , not only that , malam itu pula Mama and Papa pergi Turkey :O ! Ermmm sho shaddd right :(
Last day with Abang :')
Last photo with Mama & Papa for this holiday :D
So yeahhh malam itu hantar Mama & Papa , then terus pergi Queensbay , pergi tukar barang Kaklong kejap , and and and I met my Soda , yaaa Fatin Natasha tuhhh :D
Wulala Fatin Natasha :D
Weee , hehehe . Jumpa kejap jaaa punnn , snap snap gambar then balik rumah , hahaha . Poyo ennn ? Well , Mama & Papa amanahkan pergi kejap then terus balik rumah , so yeahhh okayyy then :)

Thursday, 30 May 2013

Happy Bornday Lidi ❤

So hello y'alls :D ! Today , it's 31st May 2013 right ? Soooooooooooooo , my Lidi dah 14 lerrr kannn , wuuu but nampak gaya muka macam standard 1 lagi , hahaha :3 . Ketinggian pun sama , pendek jaaa , hoho :p . Tidak mengapa , dia boleh masuk team saya , #TeamPendekComel , wootwoot ! So yeah , dia ajak pergi rumah dia , but I can't -.- Why ? Well saya bukan jenis boleh pergi hangout bagai pergi rumah kawan bagai , errr kan , hahaha . So sorry Lidi >.< Hari lain kita hangout okay ;) Hope you'll enjoy your day okay :)  So once again ,

Happy Birthday Noor Syahiera Binti Hj. Nazri :D ! 
May Allah bless you :) !
Have a blast because it's your day ;) !
Goodluck in your life >.< ! 
Don't forget me :3 !
And Iloveyaaa :* !
-Keding-

Wuuu baby of 31st May , Lidi :D

Heee ! Okay bye ! Stay annoying and cute always okay :D ! Loveyaaa 

Le Girls of HARMAN Outing :3

Okay yesterday , which was 29th May 2013 kannn , my Mama tetiba ajak pergi temankan dia beli baju untuk dia nak pergi holiday Turkey , untunglahhh kannn . So yeah pergi Amanjaya Mall , again ! With Kaklong too , hahaha okayyy . Pergi sana , Mama shopping banyak . 

Le girls of HARMAN ^^ hihi
But me ? Nothing , hahaha so then I met Izyan Irdina , wuuuuu budak MRSM Balik Pulau , wuuu ^^ 
Izyan Irdina :)
Hahaha , borak borak sikit , sebab dia kena balik , okayyy . Hahaha , nothing much , then dah habis shopping pergi Chatime , okay part nihhh Mama lawak , dia bawa credit card but no cash , so kitaorang belanja diaaa , hahaha , muka Mama sedih jaaa time tak boleh guna credit card :p . So that's all , hihi , byeeeee !

Model Chatime :3

Le Hangout :D

Assalamualaikum :D ! So on the 28th May 2013 , saya pergi hangout dekat Amanjaya Mall :) So yeah setelah hampir setengah tahun tidak hangout , finally hangout juga >.< ! So yeah pergi Amanjaya Mall pukul 2pm like that , Kaklong and Abang hantarkan then diorang pergi Penang pick up Mama Papa and Hakim dekat airport . So sampai Amanjaya Mall , saya tak masuk terus , saya tunggu dekat luar hampir half an hour tunggu Iffah Ismail and Iman Ismail -.- And yeah I was sweating like a pig okay , tapi sabar ja lahhh kannn , hahaha okayyy :3 . Finally diorang arrived , phewww , hahaha . So terus pergi Food Court , meet Putri Nur Diyana , Zaireen Nadhirah , Nurin Sofea , Ainaa Raihanah , Aina Daniel and Hanis Nabilah :D ! Maigadddzzz diorang semua dah besar , hahaha . So yeah duduk sekejap and then pergi beli tickets , Iffah Ismail and I tengok Epic , yang lain tengok Star Trek . So diorang masuk awal sikit . Ada half an hour lagi , so we both pergi lepak Food Court lagi , hahaha . Lawak . 

Lepak Food Court
Around 3.55pm like that kitaorang get ready nak masuk wayang , before that meet Noor Syahiera , Lidi saya tuhhh , wuuuuu ! Oh yeah saya tipu dia , saya kata saya tak pergi Amanjaya Mall sebab saya nak pergi Penang , hoho >.< So kononnya Iffah lahhh yang nak pass birthday present dekat dia , so otw cari dia , ada someone tegur me "Eh Nisa ? Kata tak turun AJM ! Hotstuff AJM tipuuu lahhh tak turun AJM !" hahaha it was Syazwany Sofia , amagadz , mengada kannn dia cakap macam tuhhh -.- so then Lidi dah nampak saya and Iffah so terus pergi dekat dia . Muka Lidi cuakkk and dia diam sahaja , I was like "Eh nakkk hadiah , ambil lahhh nak masuk wayang nihhh" but dia still senyappp and suddenly dia tampar muka saya banyak-banyak kali , I mean really banyak-banyak kaliii , sakit hui ! Then dia kata "Cakap pergi Penang ! Tipuuuuuuuuuuuuuu !" Hahaha , sorry Lidi , hehe so then masuk wayang , Lidi suruh janji meet dia lepas habis wayang , okayyy :) Epic was an epic movie :D ! Hehehe , me and Iffah gelak dalam wayang serupa kami punya wayang , hahaha . Habis movie , pergi Chatime , my Handsome , Hanis Nabilah belanja , weeeee ^^ hihi . So dekat sana , Iman Ismail was dating with Akmal Fuzi , wuuu , hahaha :3 . But ditemani oleh Ainaa Raihanah . Me , Iffah , Nurin and Hanis lepak meja lain :) Diyana , Zaireen , Aina pergi karaoke , Lidi pun sama dengan Fahada . Hahaha , okayyy . Then Lidi ajak meet dia , so pergi meet dia , so snap snap photos bagai , Lidi annoying hoi -.- ! 

This is my beloved and annoying Lidi ^^ haha
My Handsome , Hanis Nabilah :D
My Pendek , Nurin Sofea :3
My Taylor Swift SP , Putri Nur Diyana >.<
Oh yeah , saya cari Fatin Natasha satu Amanjaya Mall but dia balik awal , so tak sempat jumpa , haihhh :( Chantana pun , but Chantana saya sempat nampak buntut sahaja sebab saya tak tahu yang buntut saya nampak tuhhh Chantana , haha . Okay . Then semua kena balik , so me Lidi , Iffah , Iman and Ainaa pergi karaoke , hoho . Kami kacau semua orang yang karaoke , hoho jahat kannn >.< ! Dalam pukul 7pm like that dah balik , Mama Iffah bawa dinner at Killiney , and kitaorang buat video Gentleman , Bo Peep Bo Peep and I Got A Boy , hoho . Lepas dinner balik rumah Iffah and Iman , buat video lagi , video Girlfriend , hoho ! Besttt so then stay sana sampai pukul 11pm baru Kaklong and Abang datang ambil , wuuuuu balik tuhhh parents tak marah punnn , weeeeeeeeeeeeeeee ! That's all , byeee ^^ 

Tuesday, 28 May 2013

Abang , Iloveyou ❤

Assalamualaikum :D , aduhhh saya penat sangat nihhh , phewww *tarik nafas kejap* sooo okayyy hello readers :* Okay lama dah kannn saya tak update blog ini kannn :p . Hehehe , busy kannn . #SPM2013 Candidates lahhh kannn , hehe . So kenapa saya penat ? Well , penat buang sawang dekat blog ini , hehe . Okay back to the topic , amboiii Abang mana nih :O ?! Well Abang kandung saya lerrr , Mohamad Syazwi Akram Bin Ab. Razak :')

Mohamad Syazwi Akram Bin Ab. Razak

Kenapa tetiba buang tabiat update pasal abang kandung kan ? Well he's the only elder brother I have , THE ONLY ONE ! So okay actually saya sedih , why :( ? Because he's leaving for his studies at UK :/ Acewah tadak lahhh , UTHM Johor jaaa pun , wakaka XD ! Hahaha , but still it's far away from home , far away from me , so saya still sedih >.< ! Hmmm , kami nun di utara , dia nun jauh di selatan :O ! Amagadz , awat jauh sangat taktiaw -.- haaa keluar dah loghat Kedah , hahaha . Hmmm jauh kannn :( baru rancang habis SPM saya nak hangout dengan dia bagai , macam kami kecil-kecil dulu :') Hmmm . Well saya sayang Abang saya sangat . Let me tell yaaa , dia kannn , baik sangattt . I think dia lahhh paling baik antara siblings kitaorang , seriously . Kaklong , Me and Hakim sangatlah nakal , but Abang baik sangattt . Kitaorang dari kecil kannn , orang selalu ingat saya dengan dia twins >.< Beza umur pun setahun jaaa kannn , so memang rapat lahhh :) Dulu kalau dia beli Power Rangers , saya pun beli . Kalau saya beli Barbie , dia pun nak but Mama tak bagi lahhh , hahaha . So dia main Barbie saya :p . Alahhhhh bebudak lagi kannn , hehe . See betapa rapatnya kitaorang . And ada sekali tuhhh , dekat tadika , heee . Saya selalu kena kacau oleh budak lelaki Cina tuhhh , nama dia Keng Keng *haaa ingat lagi , haha* so one day Abang geram sangat dekat dia sebab kacau saya , so Abang ambil pencil yang tajam gilooo , pergi cucuk kepala dia , hehehe . Padan muka dia ! Wuuu Abang , you're my hero :3 !


Heee mandi together-together
See main piano pun sekali :3
Wuuu >.<

Okay itu zaman tadika , zaman sekolah rendah pula . Abang SK Ibrahim , saya SK Convent Father Barre . Waktu standard 1 sampai standard 3 kannn , main dengan Abang waktu malam and weekends sahaja sebab saya sesi petang , Abang sesi pagi . But saya ingat lagi , time pergi sekolah , Abang mesti ada depan sekolah saya , then kalau dia ada makanan or minuman mesti dia bagi saya :') Heee sweet tak sweet tak ? Hehehe , sampai orang ingat dia boyfriend saya -.- Amboiii kecil kecil pun takan saya nak ada boyfriend , now pun single :p . So then zaman sesi pagi , meaning standard 4 sampai standard 6 lahhh kannn . Kitaorang naik van sekali , hehe . Zaman ini rapat tahap lerrr , hehehe . And kitaorang Tae Kwon Do sekali , heee . Ada this one time tauuu , Abang sparring but opponent dia pukul dia habis teruk whoaaa :O ! Saya rasa geram so saya bagitahu Master , saya nak sparring dengan budak yang pukul Abang saya tuh . So Master macam , seriously kiddo ? Haha , so dia tak kesah , dia bagi saya sparring , and that boy had no chances to kick my ass , I was the one who was kicking he's ass :D ! See , saya geram sangat sebab dia buat Abang saya kannn , hehe :3 . And ada sekali tuhhh , time balik kampung dekat Terengganu , saya mengantuk , then Abang cakap "Mai baring atas paha Abang nihhh" So saya baring then Mama marah "Adik kenapa tidur atas Abang ? Tidur sandar dekat kerusi lahhh . Kesian Abang ." But then Abang cakap "Takpa Mama , Abang tak kisah pun :)" Awww :') Terharu sangat ! Okay then time Abang Form1 , Abang masuk MRSM Kepala Batas , but before that dia dekat SMK Ibrahim for 2 months , sempat lahhh rapat dengan dia that year , hmmm . Once dia masuk MRSM kannn , kitaorang still rapat tapi saya bosan sangat sebab dia tadak dekat rumah , kekadang sahaja ada . This year , it was better but the year saya Form1 pula , saya masuk MRSM Pendang kannn . Aaaaa :( dua dua busy , balik cuti tak sama selalunya , haiyaaa . Kecuali cuti umum kannn , so bila cuti memang kitaorang rapat gilooo :') Sampai kalau saya wakil maktab kannn , bebudak MRSM Kepala Batas kalau nampak saya mesti kata "Eh eh eh, adik Akram wehhh" , hehe . Same goes to Abang , heee why ? Firstly sebab muka kitaorang sama lahhh juga then sebab ... CARA JALAN ! Hoho , kitaorang jalan macam tak pijak tanah whoaaa , The Cullens lerrr kannn , hoho :3 . By the time Abang habis SPM kannn , syok whoa ! And now saya Form5 dah kannn , time flies so fast kannn :') Abang selalu datang melawat saya dekat maktab , dengan Kaklong , awww happy gilooo life :D ! Balik cuti jaaa , Abang ada , heee . But semua itu akan stop starting 2 June 2013 ini :( Hmmm , seriously sedih sangat . So yeah I hope dia study elok elok :) And if Abang baca post Adik ini , hyeeee Abang , yeah memang Adik sayang Abang :* Byeee takecare dekat sana , jangan lupa Adik yang comel ini >.< ! Heeeee


Here ada some moments with Abang :) 



Naik cruise with Abang :)
2011 Aidilfitri :D
China ^^
Wuuu at MRSM Kepala Batas tuhhh :D
Adik yang baik :3
Wuuu macam pengantin :p
Men in black and lady in grey :)
My Abang is also my Ironman , kau ada >.< ?
The siblings outing :)
Gangnam :D
Buat jahat sekali , kena tibai sekali :3
Ulala Koreaaa :D
Mat Korea and Minah Korea :3
Love each other  ❤
Abang will always be my Ironman :)

Monday, 11 February 2013

Routine :D

Yuhuuu ! Hey apa khabar ? Saya harap semua readers saya kesemuanya sihat-sihat belaka , amin  ! So today , saya just nak share sikit pasal kehidupan di maktab :) Okay let's start . Bangun pagi ? Well depends lah anda nak bangun pukul berapa . Yang penting kita kena clear block solat Subuh :D . Solat berjemaah dekat surau , hihi . Lepas solat boleh makan dekat DS or balik cube untuk ready pergi sekolah pula . Pukul 7.00am kita kena clear block asrama dah . Oh yeah , clear block itu means kosongkan asrama . Hehe , short form dia CB . DS pula Dewan Selera , dewan makan okay , hoho :3 . CB asrama then pergi Morning Call (MC) ^^ . MC dekat Dataran Pengetua (DP) . MC selalunya tiada apa sangat , cuma macam perhimpunan pagi dalam 20 minutes sahaja . Setiap hari akan ada SEEDS but hari Rabu ada English Song . SEEDS itu article , yang mana satu maktab kena baca , untuk impoving our English lah kannn :p . English Song pun sama , cuma dia dalam bentuk lagu lahhh , hihi . Habis MC , masuk kelas . 7.40am dah start kelas . Pakaian sekolah kami warna : 

Baju : Peach / Blue                *Kalau hari Rabu , pakai baju unit beruniform*
Kain : Brown / Dark blue 

So belajar-belajar , rehat pukul 10.20am . Waktu rehat boleh rehat dekat DS , Koop or Cafe . But kita tidak boleh balik asrama . DS free , Koop macam kedai runcit kena bayar and Cafe macam gerai makan lahhh :) . 30 minutes sahaja rehat , so 10.50am dah sambung belajar lahhh . Belajar sampai pukul 2.10pm then dah boleh balik . Ikut suka lahhh anda nak pergi makan or anda boleh balik cube untuk get ready for prep petang . Cube itu bilik tidur kita ;) . Prep petang starts pukul 3.00pm . Sini prep petang dekat kelas , eh semua prep kena dekat kelas :p . Haha ! Prep petang boleh prep dekat kelas , PSP or even bilik guru . PSP itu Pusat Sumber Pelajaran , library lahhh . Prep kena pakai baju kurung boys kalau petang pakai casual kalau malam pakai baju melayu :p . Prep petang habis pukul 4.30pm . Habis prep boleh pergi makan dekat DS , ada minum petang :) But P.U.M pun dah buka lepas habis prep petang , so boleh beli makanan dekat sana juga . P.U.M stands for Persatuan Usahawan Muda , dia jual makanan yang macam dekat pasar malam lahhh :p . Hahaha ! Then boleh balik cube , rehat-rehat , solat semua then kena riadah . Riadah pukul 5.15pm , so kena clear block asrama lagi . Ikut suka anda nak buat apa , asalkan CB . Certain turun padang . certain pergi kelas and even ada certain makan -.- hahaha . Main-main , gelak-gelak melalak segala bagai , pukul 6.30pm dah boleh masuk asrama untuk siap or boleh pergi makan dahulu dekat DS . Depends lah dekat anda but make sure anda CB Maghrib pukul 7.00pm . Dah CB kena pergi surau untuk solat berjemaah Maghrib . Lepas solat maybe ada tazkirah or ada bacaan yaasin . Selesai itu solat berjemaah Isya' pulak . Lepas dah habis solat , pergi prep malam . Sama macam prep petang cuma prep malam ada SILENT HOUR , kena diam , tidak boleh bising :3 . Then prep habis pukul 10.45pm , boleh pergi supper dekat DS or beli makanan at P.U.M but kalau malas sangat balik cube terus :D . Balik cube boleh tidur or buat apa yang sepatutnya , iron baju , siapkan homeworks but 11.30pm dah lights off . Tutup lampu , jimat electicity :3 . Eh wait , ini semua routine waktu hari persekolahan , kalau hari minggu sama juga cuma tiada prep only Sabtu pagi ada prep pagi . And weekends kita bebas sikit :p . So that's all , byeeeee !

Sunday, 10 February 2013

Rasulullah Is The Heartbeat :D

Hey semua :) . Okay just nak story pasal lyrics lagu saya tukar tuh . Well time ini dekat maktab , hari Maulidur Rasul , saya bosan sangat so saya tukar lyrics lagu Beauty And A Beat :D . Okay nada dia sama jaaa cuma kena tukar lyrics sahaja , hihi . Okay here goes :

Selawat , today I wanna selawat , aye aye aye 
Selawat , selawat to Rasulullah , aye aye aye 
We're gonna selawat because it's his birthday
I wanna all of us to selawat for him right now
So just forget about the world , and just selawat
I'm gonna selawat , we're gonna selawat

Cause all , we need , is to selawat for Rasulullah
Who had made our life complete
It's all about you , when it's 12 of Rabiulawal
Oh Rasulullah , we love , you

Justin Bieber pun puji ^^ haha
Hahaha , that's all , cuba lahhh :D . Hoho , byeee !

Bus :D

Assalamualaikum :D . Amagadz , lamanyaaaaa tak jenguk blog saya ini kannn :p . Well , saya nak story pasal  hari yang saya balik rumah ^^ hihi . Okay firstly , pagi itu menyanyi lagu Seasons In The Sun - Westlife . Well lagu tuh khas untuk bebudak Form4 , kan ada certain dapat PKP , so nak pindah lah :/ . Sho shaddd . Hmmm . Okay , kami tak belajar sangat , belajar main-main , awesome kan :D ? But lagi awesome sebab ada BR1M , hihi . Dapat RM100 nuhhh :3 . Haha , imagine lepak chillex duit masuk kaya ! Hahaha . Habis sekolah balik cube terus packing , hihi . Sempat jumpa beberapa bebudak Form4 yang nak pindah pergi PKP , hmm gonna miss ya guys :/ Packing cepat-cepat jumpa juniors friends semua salam-salam , then dah nak balik . Fuuu cepatkan . Naik van , nahhh 7 orang jaaa dalam van , awesome ! Hihi . Oh yeah , naik van sebab nak pergi Shahab , hehe . Kali ini saya balik naik bus okay :3 . Then dalam 45 minutes sampai lah Shahab tuh :) . But yang sedihnya , sampai tuh kan , lari macam orang gila dengan Syifa' , nak kejar bus balik SP , but then tertinggal , nampak bus bergerak dah :O . Lambat 2 saat jaa pun -.- haihyaaa . Kena tunggu 30 minutes more , fineee . So then pergi Mary Brown , 7Eleven lah , ronda -ronda , hahaha . Orang semua usha pelik sahaja :p . Then dah dekat 4.30pm tuh , kami get ready nak naik bus seterusnya . So bus datang lambat -.- dekat 5pm baru sampai , berebut orang naik , saya bagi jaaa orang naik , haha . Syifa' kata "Nisa ! Jangan lah bagi orang skip hang , masuk cepat !" then Syifa' tolak-tolak saya , hahaha . Lawak :p . Finally dapat naik pun , wuuu :p . Hihi , naik bus tuh dapat seat tepi kakak mana entah . Naik tuh duduk senyap-senyap , hehe . Then tetiba ada nenek tua naik , time tuh tadak tempat , seriously kesian . So saya bagi dia duduk :3 . Wuuuuu , otw balik tuh ramai tanya pasal maktab , sembang-2 ja lah kan , hehe :p . Dekat sejam lebih saya berdiri -.- haha takpa takpa . Lastly sampai Sungai Petani pukul 7.10pm , wuuuuu terus call Kaklong , Kaklong lambat -.- And then ada this car stop , it was Cikgu Ery :D . Dia tanya "Eh awak nak balik mana nih ? Mai cikgu hantar kannn" . So saya cakap "Eh saya tunggu kak saya cikgu , isokay lah cikgu :)" . So then Kaklong pun sampai , ajak dia pergi McDonald , nak beli Quater Pounder nak buka puasa :D . So dah beli balik rumah jumpa family and terus buka puasa , hehe . Then malam macam biasa lahhh online :D . Eh yaaa , malam itu Fatin Natasha merajuk dengan saya sebab saya terlepas cakap "Bengong" jaaa pun -.- hahaha , in the end dia mengaku kalah sebab dia rindu saya bila dia merajuk :3 . That's all , bye :D !

Saturday, 19 January 2013

Books :)

Assalamualaikum darlings , so today saya balik maktab dah :/ jumpa next cuti okay :) Tapi taktahu lah bila next cuti , hmmm . Okay back to the topic , books ? Apahal dengan books . Yeah just nak bagitahu , saya ada dua buah buku . A diary and a wishbook :) . Diary saya , saya jadikan blog manual saya , hahaha . Kena tulis guna tangan :p . So nanti saya ingat lah apa jadi , sebab mana boleh online dekat maktab nak update semua kan :/ .
Diary saya , hihi  ^^
Wishbook pula buku saya yang penuh dengan wishes for SPM saya :D . Setakat ini family , classmates and juniors saya dah bagi beberapa wishes , hihi ^^ kenangan and semangat untuk saya kan :') 
Wishbook and some wishes :D
So itu sahaja , oh ya tidak dilupakan juga , books untuk 9 subjects yang saya ambil untuk SPM pun ada juga :p . MukaBuku ? Yang tuh jarang nak pegang lahhh tahun ini , hahaha . So okay , saya nak anda semua take care , stay kacak/segak/comel sentiasa okay , meloveyouall :*

Holiday :')

So hey yaw ! Cuti ini saya balik , erm nothing much :/ . Well Khamis itu kan saya balik , just stay rumah , online sahaja :D . Okay then Jumaat bangun awal , hihi ^^ lepas Papa , Abang and Hakim habis tunaikan Solat Jumaat , satu family gerak ke Penang , balik kampung :D . Oh yeah , otw balik Penang singgah ambil camera DSLR saya yang hantar repair at Canon Centre nuhhh , hihi :p . So then pergi rumah Tok , nothing much juga , lepas Maghrib kitaorang gerak balik SP , but dinner at Juru , hihi . Dekat Seoul Garden :D . Amagadz , sedap and awesome gilo wehhh , hahaha . Makan makanan Korea so teringat dekat Korea :3 . Hewhew . Then terus balik rumah :D . Otp dengan Izyan Babbab saya tuh :p . Hihi . Sampai tertidur , hoho . So today bangun awal gilooo , sebab ada kelas fardhu ain :D . Papa , Mama , Kaklong and saya pergi , Abang and Hakim tak pergi , hahaha apalah -.- Lama juga kelas tuhhh , dari 9am sampai 12pm , woooooooooooo :O . Balik dari kelas tuhhh just duduk rumah , hehe . Online ^^ then ajak Kaklong and Mama pergi Village Mall , lapar Tutti Frutti , hihi :3 . Abang dah pergi Amanjaya Mall , tinggal kami -.- kurang ajar , hahaha . So dah siap pergi Kodak dulu , print gambar yang nak letak atas meja kelas , hewhew dah siap pergi VM dengan Kaklong and Mama :D . Lepak sana syok syok . Then Fatin Natasha kata dia pergi VM , but the time saya sampai dia dah balik -.- how great it was kan , haih . So takpa lepak dengan Kaklong and Mama , hihi . 

Ada nampak budak ini tak dekat VM , hihi ^^
Then kitaorang pergi Tesco , Mama nak beli novel karya kawan dia , so pergi MPH , hoho . Jumpa novel dah , saya pergi beli sushi , nyumnyum ^^ hihi . Then ada duit lebih , saya beli diary :D . Hihi , then malam tadi Fatin Natasha jadi adik angkat saya ^^ hewhew . That's all , chow :* !

Online , diary , blog and text :D